Uvjeti kupnje

Uvjeti kupnje

  1. OP─ćE ODREDBE
   Internetska stranica www.damogu.org je u vlasni┼ítvu dru┼ítva Da-Mogu d.o.o., sa sjedi┼ítem u Zagrebu, Trg Marka Maruli─ça 12, OIB: 56216842434 (dalje u tekstu Da-Mogu d.o.o.). Da-Mogu d.o.o. omogu─çuje kori┼ítenje usluga i sadr┼żaja internetske stranice www.damogu.org koje je regulirano ovim Uvjetima kupnje.
  2. OSNOVNI POJMOVI
   U smislu ovih uvjeta kupnje, kupac je fizi─Źka ili pravna osoba koja naru─Źi barem jedan proizvod ili uslugu, popuni tra┼żene podatke i plati naru─Źeni proizvod posredstvom internet stranice www.damogu.org.
   Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizi─Źka osoba ─Źiji su podaci uneseni smatra se ovla┼ítenom osobom kupca.
  3. OSOBNI PODACI KUPACA/KORISNIKA
   Za valjanu narud┼żbu proizvoda i/ili usluge, osoba koja popunjava narud┼żbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost), a u suprotnom ima nedozvoljen pristup stranicama www.damogu.org.Kupac snosi odgovornost za to─Źnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i/ili kupnje.Da-Mogu d.o.o. zadr┼żava pravo na izmjenu ovih uvjeta kupnje te iste mo┼że promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije.Sve eventualne promjene primijenit ─çe se na kori┼ítenje www.damogu.org stranica.
  4. MALOPRODAJNA I AKCIJSKA CIJENA
   Da-Mogu d.o.o. se obvezuje jasno, vidljivo i ─Źitko istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno ─Źlanku 7. Zakona o za┼ítiti potro┼ía─Źa (NN 41/14). Da-Mogu d.o.o. ─çe periodi─Źno, sukladno svojoj odluci stavljati odre─Ĺene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je ni┼ża od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji ili po posebnim uvjetima koji ─çe biti jasno nazna─Źeni na ovim internet stranicama, te se isto obvezuje jasno vidljivo i ─Źitljivo ozna─Źiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje i posebne ponude. Nakon isteka roka akcijske prodaje ili posebne ponude, ne─çe se primati narud┼żbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.
  5. PROIZVODI I RASPOLO┼ŻIVOST
   Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narud┼żbe. Da-Mogu d.o.o. posebno isti─Źe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na ra─Źunalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sli─Źno.U slu─Źaju gore navedenog nesklada izme─Ĺu proizvoda prikazanog na fotografiji i isporu─Źenog proizvoda – ne radi se o nedostatku proizvoda.Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na stranicama www.damogu.org podlo┼żni su gre┼íkama u prikazu (bugovima), nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehni─Źkim nepravilnostima, tipografskim pogre┼íkama i sl. U slu─Źaju o─Źitih pogre┼íaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.damogu.org, Da-Mogu d.o.o. zadr┼żava pravo jednostrano raskinuti ugovor.Predmet narud┼żbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narud┼żbi nazna─Źeno da su raspolo┼żivi za narud┼żbu.Ukoliko naru─Źeni proizvod nije raspolo┼żi, Da-Mogu d.o.o. ─çe obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspolo┼żiv, o roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogu─çnost kupnje alternativnog proizvoda iz www.damogu.org asortimana koji je raspolo┼żiv za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbli┼żi proizvodu koji nije mogu─çe isporu─Źiti ili ponuditi mogu─çnost povrata novca u cijelosti.
  6. NARUD┼ŻBA PROIZVODA I SLANJE PREMA KUPCU
   Proizvodi se naru─Źuju odabirom, kori┼ítenjem menija i popunjavanjem vrlo jednostavno elektronskog formulara na na┼íim stranicama. Kupac mo┼że naru─Źiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naru─Źenim kada kupac pro─Ĺe cijeli postupak narud┼żbe.
   Kupac naru─Źene proizvode preko┬ána┼íih stranica┬ámo┼że platiti na sljede─çe na─Źine:

   • Kreditnim karticama jednokratno ┬á(Corvus)
   • Kriptovalutama
   • KeksPay
   • Transakcijski izdavanjem ponuda/predra─Źuna
   • Pouze─çem

   Narud┼żba se smatra zaprimljenom:

   • U slu─Źaju pla─çanja kreditnom karticom, kriptovalutama te putem KeksPaya┬á u trenutku kada www.damogu.org dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice kupca na iznos narud┼żbe ili potvrdu o uspje┼ínom provo─Ĺenju transakcije (kriptovalute, KeksPay)
   • U slu─Źaju pla─çanja transakcijski izdavanjem ponuda/predra─Źuna i pouze─çem – u trenutku kada damogu.org elektroni─Źkim putem zaprimi narud┼żbu

   U trenutku kada je narud┼żba zaprimljena, Da-Mogu d.o.o. ─çe elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narud┼żba zaprimljena odnosno da je proizvod uspje┼íno naru─Źen.
   Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:

   • Je li poruka u Junk/Spam folderu
   • Je li mailbox pun
   • Da li se artikli nalaze u ko┼íarici nakon prijave na stranicu www.damogu.org te, ako se ne nalaze, kupac treba ponoviti proces naru─Źivanja

   U slu─Źaju pla─çanja kreditnom karticom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Da-Mogu d.o.o. dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narud┼żbe te kada Da-Mogu d.o.o. prilikom pripreme narud┼żbe potvrdi da je naru─Źeni proizvod raspolo┼żiv.
   Nakon ┼íto je na skladi┼ítu proizvod zapakiran, Da-Mogu d.o.o. ─çe elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je kupio proizvod te da je proizvod poslan, ili ─çe to u─Źiniti ovla┼ítena kurirska slu┼żba.
   U slu─Źaju pla─çanja e-bankingom i putem ponude/predra─Źuna, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Da-Mogu d.o.o. zaprimi potvrdu da je iznos narud┼żbe upla─çen.
   Ukoliko je proizvod naru─Źen, a kao na─Źin pla─çanja je odabran e-banking ili putem ponude/predra─Źuna, Da-Mogu d.o.o. se obvezuje rezervirati proizvod na skladi┼ítu u trajanju od 3 radna dana, ne uklju─Źuju─çi subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narud┼żbe, Da-Mogu d.o.o. ne jam─Źi za raspolo┼żivost proizvoda.

  7. PROCES KUPNJE
   Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji – ime proizvoda, opis, cijena te da li je dostupan za narud┼żbu.Odabirom pojedinog proizvoda se uvr┼ítava u meni ÔÇ×Ko┼íaricaÔÇť.Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike pla─çanja i izra┼żene su sa PDV-om. Pristupom meniju ÔÇ×Ko┼íaricaÔÇť kupac dobiva uvid u odabrane proizvode, njihovu koli─Źinu i cijenu.U nastavku, kupac pristupa u obrazac narud┼żbe u koji je du┼żan upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja du┼żan je odabirom navedene opcije to─Źno nazna─Źiti i podatke primatelja.Prilikom narud┼żbe, za sve kupce na www.damogu.org, tro┼íak dostave paketa za narud┼żbe unutar Republike Hrvatske je besplatan te se ne─çe naknadno obra─Źunavati. Ostale cijene dostave mo┼żete provjeriti u tablici na linku PLA─ćANJE I DOSTAVA.Nakon primitka podataka iz narud┼żbe, na ekranu ─çe biti istaknuta obavijest da je narud┼żba kupca zaprimljena, a kupac ─çe o primitku narud┼żbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na nazna─Źenu e-mail adresu.Ukoliko je kao oblik pla─çanja odabrano pla─çanje e-bankingom ili putem ponude/predra─Źuna, a www.damogu.org ne raspola┼że naru─Źenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladi┼ítu, o tome ─çe, u primjerenom roku, Da-Mogu d.o.o. obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspolo┼żiv, o roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogu─çnost kupnje alternativnog proizvoda iz www.damogu.org asortimana koji je raspolo┼żiv za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbli┼żi proizvodu koji nije mogu─çe isporu─Źiti ili ponuditi mogu─çnost povrata novca u cijelosti.U slu─Źaju gore navedene uplate te odabranog povrata novca, kupac odgovara i snosi rizik za to─Źnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da ─çe www.damogu.org izvr┼íiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.
  8. NAPLATA ODABRANIH PROIZVODA
   Sve cijene izra┼żene su u nacionalnoj valuti Republike Hrvatske, hrvatska kuna (kn), sa PDV-om. U slu─Źaju pla─çanja e-bankingom i op─çom uplatnicom, tro┼íkovi uplate i/ili me─Ĺubankarske transakcije nisu uklju─Źeni u cijenu.
  9. DOSTAVA
   PODRU─îJE DOSTAVE
   Robu dostavljamo na cijelo podru─Źje Republike Hrvatske, a za dostavu izvan RH provjerite tablicu na linku PLA─ćANJE I DOSTAVA. Dostavu naru─Źenih paketa izvr┼íava dostavna slu┼żba, odnosno tre─ça strana na koju Da-Mogu d.o.o. ne mo┼że utjecati. Tro┼íak dostave paketa za narud┼żbe unutar Republike Hrvatske je besplatan za kupovinu iznad 700 kn te se ne─çe naknadno obra─Źunavati. Za kupovinu ispod 700 kn dostava se napla─çuje 39,00 kn. Ostale cijene dostave mo┼żete┬á na linku PLA─ćANJE I DOSTAVA.
   VRIJEME ISPORUKE
   Obavezujemo se da ─çemo Va┼íu narud┼żbu pravovremeno isporu─Źiti, ukoliko ste va┼íe podatke ispunili u potpunosti to─Źno i istinito.Sve narud┼żbe zaprimljene radnim danom do 13 sati obra─Ĺujemo isti dan kako bi u ve─çini slu─Źajeva naru─Źen proizvod isti dan bio predan dostavnoj slu┼żbi. Narud┼żbe nakon 13 sati radnim danom (osim petkom) predajemo sljede─çega dana, dok se narud┼żbe od petka nakon 13 sati predaju ponedjeljkom. Ponedjeljkom obra─Ĺujemo i narud┼żbe pristigle tijekom subote i nedjelje.Na┼żalost, nismo u mogu─çnosti utjecati na daljnju brzinu dostave i mogu─çe komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne slu┼żbe DHL.Za svaku po┼íiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku po┼íiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je po┼íiljka uru─Źena u neo┼íte─çenom stanju i nakon toga je dostavna slu┼żba oslobo─Ĺena bilo kakve naknadne odgovornosti.Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna slu┼żba ─çe poku┼íati stupiti u kontakt s primateljem kako bi se dogovorili o to─Źnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. Ako se proizvod koji je upu─çen kupcu odnosno primatelju vrati u skladi┼íte Da-Mogu d.o.o. jer dostavna slu┼żba nije uspjela izvr┼íiti dostavu, kupac ─çe o tome biti obavije┼íten e-mailom te ─çe mu biti ponu─Ĺene slijede─çe mogu─çnosti:

   • Da se naru─Źeni proizvod, na zahtjev kupca e-mailom, ponovo dostavi na adresu kupca odnosno primatelja
   • Da naru─Źeni proizvod preuzme na adresi po dogovoru s dostavnom slu┼żbom, uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja

   U slu─Źaju nemogu─çnosti isporuke po┼íiljka se vra─ça u skladi┼íte www.damogu.org te svaki idu─çi poku┼íaj dostave prema kupcu bit ─çe napla─çen u iznosu od 30,00 kn ÔÇô ukoliko je proizvod prethodno pla─çen kreditnim karticama, transakcijski.
   Ukoliko je takva narud┼żba trebala biti pla─çena pouze─çem, smatrat ─çe se da je kupac odustao od kona─Źne kupovine.
   Na otoke koje pokriva dostavna slu┼żba, proizvod ─çe bit isporu─Źen prema posebnom rasporedu ÔÇô o ─Źemu ─çete biti obavije┼íteni, a na sve ostale otoke koje ne pokriva na┼ía dostavna slu┼żba proizvode ┼íaljemo putem HP-a.

  10. MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA
   Da-Mogu d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke na proizvodima koje prodaje na svojim stranicama, sukladno zakonskim propisima Republike Hrvatske, a posebice Zakonu o obveznim odnosima.Naru─Źeni proizvodi pakirani su na na─Źin da se uobi─Źajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne o┼ítete.U slu─Źaju da je po┼íiljka o┼íte─çena u transportu, takva su o┼íte─çenja vidljiva pri preuzimanju po┼íiljke te u tom slu─Źaju sugeriramo da po┼íiljku kupac ne preuzima. Molimo kupce da nas kontaktiraju kako bismo u ┼íto kra─çem roku provjerili stanje po┼íiljke i poslali novu.U slu─Źaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja po┼íiljke, kupac nije du┼żan dopremljeni proizvod preuzeti, odnosno mo┼że odbiti primitak. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.Pri primitku robe, provjera ispravnosti narud┼żbe ovisi o kupcu, te je kupac du┼żan da usporedi primljene artikle s ra─Źunom, a ukoliko ne┼íto nedostaje du┼żan je odmah obavijestiti dostavlja─Źa ili dru┼ítvo u roku jednog sata jer Da-Mogu d.o.o. naknadne reklamacije ne─çe uva┼żavati.Odbijanjem primitka, dostavlja─Ź ─çe po┼íiljku vratiti Da-Mogu d.o.o., uz napomenu da po┼íiljka sadr┼żi nedostatak.Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobi─Źajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari), ┼íto kupac utvrdi po otvaranju proizvoda ÔÇô kupac ima pravo na raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sni┼żenje cijene.
  11. Platforma za online rješavanje sporova
   Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje bit ─çe mogu─çe rije┼íiti putem ODR platforme. Platforma za rje┼íavanje sporova dostupna je na internetskoj stranici┬á http://ec.europa.eu/consumers/odr/ .To zna─Źi da ako nai─Ĺete na problem tijekom online kupnje unutar EU odnosno sporovi koji se odnose na internetsko naru─Źivanje najprije poku┼íate rije┼íiti bez uklju─Źivanja sudova.Ovaj link potro┼ía─Źi mogu koristiti za prekograni─Źne potro┼ía─Źke sporove. Za potro┼ía─Źke sporove u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske ta mogu─çnost ne postoji dok procedura ne bude podr┼żana┬á potrebnom zakonskom regulativom od strane ovla┼ítenih tijela RH
  12. PRAVO NA POVRAT PROIZVODA I UPLA─ćENIH SREDSTAVA
   Kupac ima pravo na povrat proizvoda i povrat upla─çenih sredstava u roku od 14 dana bez navo─Ĺenja razloga. Kupac pri tome mora osigurati:
   – da je ambala┼ża proizvoda neo┼íte─çena,
   – da su svi dijelovi proizvoda neo┼íte─çeni uslijed mogu─çeg nepravilnog rukovanja,
   – da ni┼íta od sadr┼żaja pakiranja proizvoda ne nedostaje.
   Rok za povrat proizvoda i upla─çenih sredstava od 14 dana po─Źinje te─çi od dana kada je kupcu ili tre─çoj osobi odre─Ĺenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja ─Źini predmet ugovora predana u posjed.Povrat novca bit ─çe izvr┼íen na isti na─Źin na koji je izvr┼íena uplata kroz 30 dana od primitka povrata robe. U slu─Źaju da kupac pristaje na drugi na─Źin povrata pla─çenog iznosa, ne snosi nikakve tro┼íkove na povrat. Iznos koji se vra─ça bit ─çe iznimno umanjen za mogu─çe tro┼íkove karti─Źnih operatera, ukoliko je proizvod prvotno napla─çen odabirom karti─Źnog pla─çanja. Kupac je du┼żan proizvod predati ili poslati (na adresu gdje ─çe se poslati) bez nepotrebnog odga─Ĺanja, a u svakom slu─Źaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je kupac uputio svoju odluku o povratu proizvoda. Izravne tro┼íkove povrata proizvoda snosi kupac. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvr─Ĺivanje prirode, obilje┼żja i funkcionalnosti proizvoda.Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupovini i povrat sredstava preuzmite OVDJE.U slu─Źaju reklamacije, o┼íte─çenja prilikom dostave, pogre┼íke kod prijenosa podataka ili nekog drugog nedostatka, molimo vas da nam se javite u roku od 24 sata od primitka narud┼żbe. Kupac je du┼żan uputiti reklamaciju e-mailom na┬áinfo@damogu.org┬áili pismeno u zakonskom roku od 14 dana na adresu: Da-Mogu d.o.o.., sa sjedi┼ítem u Zagrebu, Trg Marka Maruli─ça 12. Po primitku prigovora potro┼ía─Źa potvrdit ─çemo primitak pisanim putem te ─çemo odgovor dati, u pisanom obliku, u roku od maksimalno 15 dana.Pravo na reklamacije korisnik stje─Źe ako:

   • proizvod nije isporu─Źen po uputama iz narud┼żbe
   • isporu─Źeni proizvod ne odgovara standardima
   • je do┼ílo do o┼íte─çenja proizvoda prilikom isporuke

   Pri primitku proizvoda, provjera ispravnosti narud┼żbe ovisi o kupcu, te je kupac du┼żan usporediti primljene artikle s ra─Źunom, ukoliko ne┼íto nedostaje, to je odmah nu┼żno napomenuti jer naknadne reklamacije se ne─çe uva┼żavati.

   Sve navedene pritu┼żbe rije┼íit ─çemo u dogovoru s naru─Źiteljem, odnosno primateljem proizvoda u najkra─çem mogu─çem roku.

   U slu─Źaju povrata proizvoda, prodavatelj vra─ça iznos u slu┼żbenoj valuti pla─çanja, koja se mo┼że razlikovati od valute u kojoj je kupac proizvod platio (na primjer, kod slu─Źaja pla─çanja kriptovalutama, vra─ça se nominalni iznos cijene u kunama, odnosno eurima).

 1. PRIMJENA UVJETA KUPNJE
  Kori┼ítenjem usluga ┬áwww.damogu.org online trgovine prihva─çate ove Uvjete kupnje.Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naru─Źivati proizvode.Da-Mogu d.o.o. ne odgovara za eventualnu ┼ítetu nastalu kori┼ítenjem ove internet stranice te kori┼ítenjem informacija s ove internet stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predvi─Ĺene namjene
 2. ZAVRŠNE ODREDBE
  Prihva─çanjem ovih uvjeta kupnje, kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihva─ça da oni ─Źine sastavni dio ugovora o kupnji proizvoda sa stranica ┬áwww.damogu.org.