Uvjeti kupnje

Uvjeti kupnje

  1. OPĆE ODREDBE
   Internetska stranica www.damogu.org je u vlasništvu društva Da-Mogu d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu, Trg Marka Marulića 12, OIB: 56216842434 (dalje u tekstu Da-Mogu d.o.o.). Da-Mogu d.o.o. omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.damogu.org koje je regulirano ovim Uvjetima kupnje.
  2. OSNOVNI POJMOVI
   U smislu ovih uvjeta kupnje, kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod ili uslugu, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod posredstvom internet stranice www.damogu.org.
   Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.
  3. OSOBNI PODACI KUPACA/KORISNIKA
   Za valjanu narudžbu proizvoda i/ili usluge, osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost), a u suprotnom ima nedozvoljen pristup stranicama www.damogu.org.Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i/ili kupnje.Da-Mogu d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta kupnje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije.Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje www.damogu.org stranica.
  4. MALOPRODAJNA I AKCIJSKA CIJENA
   Da-Mogu d.o.o. se obvezuje jasno, vidljivo i čitko istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14). Da-Mogu d.o.o. će periodično, sukladno svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju po cijeni koja je niža od cijene tih proizvoda u redovnoj prodaji ili po posebnim uvjetima koji će biti jasno naznačeni na ovim internet stranicama, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje i posebne ponude. Nakon isteka roka akcijske prodaje ili posebne ponude, neće se primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.
  5. PROIZVODI I RASPOLOŽIVOST
   Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Da-Mogu d.o.o. posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i slično.U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda – ne radi se o nedostatku proizvoda.Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na stranicama www.damogu.org podložni su greškama u prikazu (bugovima), nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.damogu.org, Da-Mogu d.o.o. zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi za narudžbu.Ukoliko naručeni proizvod nije raspoloži, Da-Mogu d.o.o. će obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, o roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz www.damogu.org asortimana koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti ili ponuditi mogućnost povrata novca u cijelosti.
  6. NARUDŽBA PROIZVODA I SLANJE PREMA KUPCU
   Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem vrlo jednostavno elektronskog formulara na našim stranicama. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada kupac prođe cijeli postupak narudžbe.
   Kupac naručene proizvode preko naših stranica može platiti na sljedeće načine:

   • Kreditnim karticama jednokratno  (Corvus)
   • Kriptovalutama
   • KeksPay
   • Transakcijski izdavanjem ponuda/predračuna
   • Pouzećem

   Narudžba se smatra zaprimljenom:

   • U slučaju plaćanja kreditnom karticom, kriptovalutama te putem KeksPaya  u trenutku kada www.damogu.org dobije potvrdu predautorizacije kreditne kartice kupca na iznos narudžbe ili potvrdu o uspješnom provođenju transakcije (kriptovalute, KeksPay)
   • U slučaju plaćanja transakcijski izdavanjem ponuda/predračuna i pouzećem – u trenutku kada damogu.org elektroničkim putem zaprimi narudžbu

   U trenutku kada je narudžba zaprimljena, Da-Mogu d.o.o. će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen.
   Ukoliko kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:

   • Je li poruka u Junk/Spam folderu
   • Je li mailbox pun
   • Da li se artikli nalaze u košarici nakon prijave na stranicu www.damogu.org te, ako se ne nalaze, kupac treba ponoviti proces naručivanja

   U slučaju plaćanja kreditnom karticom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Da-Mogu d.o.o. dobije potvrdu predautorizacije kartice kupca na iznos narudžbe te kada Da-Mogu d.o.o. prilikom pripreme narudžbe potvrdi da je naručeni proizvod raspoloživ.
   Nakon što je na skladištu proizvod zapakiran, Da-Mogu d.o.o. će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti kupca da je kupio proizvod te da je proizvod poslan, ili će to učiniti ovlaštena kurirska služba.
   U slučaju plaćanja e-bankingom i putem ponude/predračuna, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Da-Mogu d.o.o. zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.
   Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili putem ponude/predračuna, Da-Mogu d.o.o. se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, Da-Mogu d.o.o. ne jamči za raspoloživost proizvoda.

  7. PROCES KUPNJE
   Odabirom svakog proizvoda pored istog su ispisani detalji – ime proizvoda, opis, cijena te da li je dostupan za narudžbu.Odabirom pojedinog proizvoda se uvrštava u meni „Košarica“.Cijene istaknute na stranicama pored pojedinog proizvoda vrijede za sve oblike plaćanja i izražene su sa PDV-om. Pristupom meniju „Košarica“ kupac dobiva uvid u odabrane proizvode, njihovu količinu i cijenu.U nastavku, kupac pristupa u obrazac narudžbe u koji je dužan upisati osobne podatke. Ukoliko se osobni podaci kupca razlikuju od osobnih podataka primatelja dužan je odabirom navedene opcije točno naznačiti i podatke primatelja.Prilikom narudžbe, za sve kupce na www.damogu.org, trošak dostave paketa za narudžbe unutar Republike Hrvatske je besplatan te se neće naknadno obračunavati. Ostale cijene dostave možete provjeriti u tablici na linku PLAĆANJE I DOSTAVA.Nakon primitka podataka iz narudžbe, na ekranu će biti istaknuta obavijest da je narudžba kupca zaprimljena, a kupac će o primitku narudžbe dobiti posebnu obavijest elektronskim putem na naznačenu e-mail adresu.Ukoliko je kao oblik plaćanja odabrano plaćanje e-bankingom ili putem ponude/predračuna, a www.damogu.org ne raspolaže naručenim proizvodom zbog nedostatka robe na skladištu, o tome će, u primjerenom roku, Da-Mogu d.o.o. obavijestiti kupca da proizvod trenutno nije raspoloživ, o roku u kojem je proizvod dobavljiv te ujedno ponuditi mogućnost kupnje alternativnog proizvoda iz www.damogu.org asortimana koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti ili ponuditi mogućnost povrata novca u cijelosti.U slučaju gore navedene uplate te odabranog povrata novca, kupac odgovara i snosi rizik za točnost i istinitost dostavljenih podataka s obzirom na to da će www.damogu.org izvršiti povrat sredstava sukladno dostavljenim podacima.
  8. NAPLATA ODABRANIH PROIZVODA
   Sve cijene izražene su u nacionalnoj valuti Republike Hrvatske, Euro (€), sa PDV-om. U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključeni u cijenu.
  9. DOSTAVA
   PODRUČJE DOSTAVE
   Robu dostavljamo na cijelo područje Republike Hrvatske, a za dostavu izvan RH provjerite tablicu na linku PLAĆANJE I DOSTAVA. Dostavu naručenih paketa izvršava dostavna služba, odnosno treća strana na koju Da-Mogu d.o.o. ne može utjecati. Trošak dostave paketa za narudžbe unutar Republike Hrvatske je besplatan za kupovinu iznad 92,90€ (700 kn) te se neće naknadno obračunavati. Za kupovinu ispod 92,90€ (700 kn)  dostava se naplaćuje 5,17€(39,00 kn). Ostale cijene dostave možete  na linku PLAĆANJE I DOSTAVA.
   VRIJEME ISPORUKE
   Obavezujemo se da ćemo Vašu narudžbu pravovremeno isporučiti, ukoliko ste vaše podatke ispunili u potpunosti točno i istinito.Sve narudžbe zaprimljene radnim danom do 13 sati obrađujemo isti dan kako bi u većini slučajeva naručen proizvod isti dan bio predan dostavnoj službi. Narudžbe nakon 13 sati radnim danom (osim petkom) predajemo sljedećega dana, dok se narudžbe od petka nakon 13 sati predaju ponedjeljkom. Ponedjeljkom obrađujemo i narudžbe pristigle tijekom subote i nedjelje.Nažalost, nismo u mogućnosti utjecati na daljnju brzinu dostave i moguće komplikacije vezane uz samu dostavu nastale od strane dostavne službe DHL.Za svaku pošiljku primatelj ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane primatelja smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je dostavna služba oslobođena bilo kakve naknadne odgovornosti.Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti u kontakt s primateljem kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. Ako se proizvod koji je upućen kupcu odnosno primatelju vrati u skladište Da-Mogu d.o.o. jer dostavna služba nije uspjela izvršiti dostavu, kupac će o tome biti obaviješten e-mailom te će mu biti ponuđene slijedeće mogućnosti:

   • Da se naručeni proizvod, na zahtjev kupca e-mailom, ponovo dostavi na adresu kupca odnosno primatelja
   • Da naručeni proizvod preuzme na adresi po dogovoru s dostavnom službom, uz prethodni telefonski dogovor o terminu preuzimanja

   U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća u skladište www.damogu.org te svaki idući pokušaj dostave prema kupcu bit će naplaćen u iznosu od 3,98€(30,00 kn) – ukoliko je proizvod prethodno plaćen kreditnim karticama, transakcijski.
   Ukoliko je takva narudžba trebala biti plaćena pouzećem, smatrat će se da je kupac odustao od konačne kupovine.
   Na otoke koje pokriva dostavna služba, proizvod će bit isporučen prema posebnom rasporedu – o čemu ćete biti obaviješteni, a na sve ostale otoke koje ne pokriva naša dostavna služba proizvode šaljemo putem HP-a.

  10. MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA
   Da-Mogu d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke na proizvodima koje prodaje na svojim stranicama, sukladno zakonskim propisima Republike Hrvatske, a posebice Zakonu o obveznim odnosima.Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku kupac ne preuzima. Molimo kupce da nas kontaktiraju kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, odnosno može odbiti primitak. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.Pri primitku robe, provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, a ukoliko nešto nedostaje dužan je odmah obavijestiti dostavljača ili društvo u roku jednog sata jer Da-Mogu d.o.o. naknadne reklamacije neće uvažavati.Odbijanjem primitka, dostavljač će pošiljku vratiti Da-Mogu d.o.o., uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari), što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na raskid ugovora i povrat novca, zamjenu proizvoda, uklanjanje nedostatka ili sniženje cijene.
  11. Platforma za online rješavanje sporova
   Posebnom regulativom Europske unije, od 15.02.2016, diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnje bit će moguće riješiti putem ODR platforme. Platforma za rješavanje sporova dostupna je na internetskoj stranici  http://ec.europa.eu/consumers/odr/ .To znači da ako naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU odnosno sporovi koji se odnose na internetsko naručivanje najprije pokušate riješiti bez uključivanja sudova.Ovaj link potrošači mogu koristiti za prekogranične potrošačke sporove. Za potrošačke sporove u odnosu na trgovce iz Republike Hrvatske ta mogućnost ne postoji dok procedura ne bude podržana  potrebnom zakonskom regulativom od strane ovlaštenih tijela RH
  12. PRAVO NA POVRAT PROIZVODA I UPLAĆENIH SREDSTAVA
   Kupac ima pravo na povrat proizvoda i povrat uplaćenih sredstava u roku od 14 dana bez navođenja razloga. Kupac pri tome mora osigurati:
   – da je ambalaža proizvoda neoštećena,
   – da su svi dijelovi proizvoda neoštećeni uslijed mogućeg nepravilnog rukovanja,
   – da ništa od sadržaja pakiranja proizvoda ne nedostaje.
   Rok za povrat proizvoda i uplaćenih sredstava od 14 dana počinje teći od dana kada je kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata kroz 30 dana od primitka povrata robe. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove na povrat. Iznos koji se vraća bit će iznimno umanjen za moguće troškove kartičnih operatera, ukoliko je proizvod prvotno naplaćen odabirom kartičnog plaćanja. Kupac je dužan proizvod predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je kupac uputio svoju odluku o povratu proizvoda. Izravne troškove povrata proizvoda snosi kupac. Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda.Obrazac za jednostrani raskid ugovora o kupovini i povrat sredstava preuzmite OVDJE.U slučaju reklamacije, oštećenja prilikom dostave, pogreške kod prijenosa podataka ili nekog drugog nedostatka, molimo vas da nam se javite u roku od 24 sata od primitka narudžbe. Kupac je dužan uputiti reklamaciju e-mailom na info@damogu.org ili pismeno u zakonskom roku od 14 dana na adresu: Da-Mogu d.o.o.., sa sjedištem u Zagrebu, Trg Marka Marulića 12. Po primitku prigovora potrošača potvrdit ćemo primitak pisanim putem te ćemo odgovor dati, u pisanom obliku, u roku od maksimalno 15 dana.Pravo na reklamacije korisnik stječe ako:

   • proizvod nije isporučen po uputama iz narudžbe
   • isporučeni proizvod ne odgovara standardima
   • je došlo do oštećenja proizvoda prilikom isporuke

   Pri primitku proizvoda, provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan usporediti primljene artikle s računom, ukoliko nešto nedostaje, to je odmah nužno napomenuti jer naknadne reklamacije se neće uvažavati.

   Sve navedene pritužbe riješit ćemo u dogovoru s naručiteljem, odnosno primateljem proizvoda u najkraćem mogućem roku.

   U slučaju povrata proizvoda, prodavatelj vraća iznos u službenoj valuti plaćanja, koja se može razlikovati od valute u kojoj je kupac proizvod platio (na primjer, kod slučaja plaćanja kriptovalutama, vraća se nominalni iznos cijene u kunama, odnosno eurima).

 1. PRIMJENA UVJETA KUPNJE
  Korištenjem usluga  www.damogu.org online trgovine prihvaćate ove Uvjete kupnje.Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.Da-Mogu d.o.o. ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove internet stranice te korištenjem informacija s ove internet stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene
 2. ZAVRŠNE ODREDBE
  Prihvaćanjem ovih uvjeta kupnje, kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora o kupnji proizvoda sa stranica  www.damogu.org.