O nama

O nama

Inicijativa Da-Mogu pokrenuta je s ciljem promoviranja ručnog rada, održive mode, a ponajviše kako bi pružila priliku za zapošljavanje onima koje je pandemija najviše pogodila – osobama starije životne dobi, osobama s invaliditetom, te socio-ekonomski ugroženima. Jednako važan nam je angažman profesionalnih, stručnih pletilja koje osiguravaju odgovor na veću potražnju te potrebnu dopunsku obuku pletiljama koje to trebaju. Odabrali smo ručno rađene kape, pletene i heklane, jer se radi o lijepom i važnom dodatku odjeći, ali i zato jer cijeli proces izrade donosi brojne blagodati našim pletiljama i okolišu. Kape su postale nužni modni dodatak tijekom hladnijih mjeseci i boravka na otvorenome, bilo da je riječ o šetnji gradom ili prirodom. Naši proizvodi izrađeni su od 100% merino vune, kupljeni od provjerenih dobavljača, a naše kape moderne su, kreativne i izrađene s puno ljubavi.

DA-MOGU TIM

Tatjana Aćimović

Direktorica je društvenog poduzeća i pokretačica inicijative Da-Mogu. Producentica je i projektna menadžerica u područjima audiovizualnih djelatnosti i izvedbenih umjetnosti, dugogodišnjeg iskustva u jačanju kapaciteta zajednice kroz rad na zagovaranju i poštivanju prava osjetljivih skupina. Osnovala je Udrugu za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator i 13 godina bila je umjetnička direktorica Festivala prava djece. Predaje umjetničku produkciju na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku i Umjetničkoj akademiji u Splitu. Aktivna je planinarka i strastvena pletilja.

Irena Petrović

Voditeljica je proizvodnje, prodaje i komunikacija u Da-Mogu poduzeću, diplomirana novinarka koja se u radu posvetila projektima namijenjima prvenstveno djeci i mladima. Ima višegodišnje iskustvo rada u međunarodnoj organizaciji, te se aktivno bavi volonterstvom u području medijske pismenosti. Slobodno vrijeme često provodi izvan grada, a među najdražim aktivnostima za razonodu joj je čitanje knjiga.

Vanja Hraste

Ozbiljna i strastvena pletilja, glavna je pletilja u timu Da-Mogu. Plete od malih nogu i rado prenosi pletačka znanja organizirajući edukacije. Diplomirana filmologinja koja dugi niz godina radi na području audiovizualnih umjetnosti. Osmislila je i vodila projekt “Milo za drago“ s osnovnom idejom razmjene dobara bez upotrebe novca. Društveno je angažirana te zagovara prava životinja. Živi na selu sa suprugom i dva psa.

VIZUALNI IDENTITET

Sanjin Kaštelan, autor fotografija

Radio je na raznim projektima, surađivao s agencijama, radio modne editorijale, fotografirao javna i privatna događanja, te je radio na brojnim društveno-angažiranim projektima. Za sebe kaže da mu je emocija prioritet u prikazu, a svjetlo ono čime je zaokupljen. Kad nije iza fotoaparata, bavi se djingom, sportskim aktivnostima (Yoga, penjanje) i socijalizacijom.

Branimir Lazanja, autor logotipa i etikete Da-Mogu

Grafički dizajner koji se uz to bavi i art direkcijom i kreativnom direkcijom reklama i kratkih filmova, pisanjem scenarija, dobitnik je oko 70 nacionalnih i međunarodnih stručnih nagrada i priznanja. Njegovi radovi iz područja grafičkog dizajna objavljuju se u međunarodnim publikacijama. Vodi vlastitu agenciju za dizajn i oglašavanje – Najlon.

MEDIJI O NAMA

NAJBOLJA KVALITETA

S puno pažnje i ljubavi ispletena je svaka kapa u našoj kolekciji.

SIGURNO PLAĆANJE

pouzećem, internet bankarstvom, karticama (jednokratno), PayPal-om, KEKS pay-om, kriptovalutama

BRZA I BESPLATNA DOSTAVA

Besplatna dostava za narudžbe iznad 700 kn (92,90€)

PODRŠKA PRI KUPNJI

Za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju putem e-mail adrse: info@damogu.org